Zárbetét-Lakat
Webáruház
Zár-Lakat.hu - Minőség és Biztonság!
Bejelentkezés | Regisztráció
Ügyfélszolgálat:
info (kukac) zar-lakat.hu
Főoldal Kapcsolat Akció Információk, szállítás Vásárlás menete ÁSZF
Kosár tartalma:
A kosarad jelenleg üres
Biztonsági zárbetét:
Biztonsági zárbetét
Zárbetét lemérése
Zárbetét vásárlása
Több zárbetét egy kulccsal
Lakat kategóriák:
Kerékpár és motor lakat
Biztonsági lakat
Mennyiségi lakat vásárlás
Egykulcsos lakatok
Ablakzár, másodzár:
Ablakzár, kifeszítésgátlók
Kiegészítő zár, másodzár
Egyéb termékeink:
Kiegészítő termékek
Gyártók szerinti szűrés:
Abus
Abus zárbetét
Abus kerékpár és motor lakat
Abus lánc-lakat kombinációk
Abus Bordo lakat
Abus lakat
Abus kiegészítő zár
Kryptonite
Kryptonite u-lakat
Kryptonite láncos zár
Mul-T-Lock
Mul-T-Lock zárbetét
Mul-T-Lock lakat
Mauer
Mauer zárbetét és lakat
Evva
Evva zárbetét
Keso
Keso zárbetét
Citadel
Tokoz
Keresés:
Árgép    Shophunter.eu a boltvadász
Hirdetés feladás
Zárbetét lemérése
Zárbetétek méret meghatározása
 
 
A zárbetét méretét a bejárati ajtó vastagsága határozza meg. Ha rövidebb zárbetétet vásárol, akkor nem tudja majd működtetni a zárbetétet a hozzá tartozó kulccsal, hiszen nem ér be a zárbetét belsejéig a kulcs. Ha hosszabb a zárbetét, akkor ki fog lógni az ajtó vagy a cím síkjából és könnyebben támadható, eltörhető lesz. Arra törekedjünk, hogy a zárbetét kilógása ne haladja meg a 2, maximum 3 mm-t. Ha a jelenlegi zárbetét 3 mm-rel túlnyúlik az ajtó vagy a cím síkján (természetesen csak a külső oldalon van ennek jelentősége), akkor inkább válasszunk egy 5 mm-rel rövidett zárbetét méretet. Az alábbiakban segítséget nyújtunk a zárbetét méretek pontos meghatározásához.
 Zárbetét méret, zárbetét méretek
Nagyon sok esetben a zártest nem középen, hanem valamelyik irányban eltolva helyezkedik el az ajtólapban. Ezért zárbetét méret meghatározásánál mindig a rögzítő csavar középpontjától számított két méretre van szükség. Ez a két méret nem feltétlenül ugyanaz, hiszen egy zárbetét lehet szimmetrikus (Pl.: 45/45) és aszimmetrikus méretű (Pl.: 30/70) egyaránt. Nyissa ki az ajtót és keresse meg a zárbetét rögzítő csavarját. A zárbetét méret a rögzítőcsavar középpontjától mért két távolság alapján magabiztosan megállapítható.
 
 
A zárbetét ki- és beszerelése
 
A zárbetét kicseréléséhez a háztartásokban is fellelhető normál csavarhúzóra lesz szüksége, valamint a jelenlegi zárbetét egy kulcsára. A piros nyíl a képen a zárbetét rögzítő csavarjára mutat. Fogjon meg egy csavarhúzót és hajtsa ki a rögzítő csavart. Nem elég ha meglazítja, hanem teljesen csavarja ki és húzza ki az ajtóból.
 Zárbetét méret, zárbetét méretek
Helyezze a régi zárbetétbe a saját kulcsát és fordítsa el úgy, hogy a tolókavivő fedésbe kerüljön a zárbetét házával. (A kulcs forgatása közben finoman lehet kifelé húzni a zárbetétet. Amikor a tolókavivő fedésbe kerül, a zárbetét kimozdul a helyéről és könnyen eltávolíthatóvá válik.) Most már ki tudja húzni a régi zárbetétet az ajtóból.
 Zárbetét méret, zárbetét méretek
Az újonnan beszerzett zárbetét behelyezésénél a tolókavivő az ajtólap forgáspontja felé álljon. Ellenkező esetben előfordulhat hogy a zártest alkatrészei megfeszítik a tolókát és a kulcsot nyitásnál nem tudja majd kihúzni a zárbetétből. A fentiek szerint helyezze be az új zárbetétet a zárba. A kulccsal most is el kell fordítani a tolókavivőt úgy, hogy az fedésbe kerüljön a zárbetét házával, azaz a zárbetét házából ne álljon ki. A tolókavivő kezeli az ajtó zárszerkezetét.
 Zárbetét méret, zárbetét méretek
A zárbetét akkor van a helyén, ha a kulccsal el tudja fordítani azt és a zárnyelvek elmozdulnak. Ezért fordítsa körbe a kulcsot a zárbetétben, nyitott ajtónál. A kulcsnak és a zárbetétnek könnyen és akadálymentesen kell működtetnie az ajtózárat. Ha mindent rendben talált, akkor a csavarhúzó és az új zárbetét mellé kapott rögzítőcsavar segítségével rögzítse az ajtóban a zárbetétet. Mielőtt bezárja az ajtót, célszerű még egyszer kipróbálni a már rögzített zárbetét működését.
 Zárbetét méret, zárbetét méretek
Gratulálok! Javasoljuk, hogy a régi zárbetétet őrizze meg, hiszen egy esetlegesen előforduló szándékos rongálás vagy betörési kísérlet okozta meghibásodás elhárításának idejére nem árt, ha van egy zárbetét, amit ideiglenesen használni lehet.
 
 
 
 
 
A képek forrása: mauer.hu


Vissza

Zár-Lakat.hu Copyright © 2011. Accuratus Hungary Kft. Minden jog fenntartva. Webshop: Webshop & Webdesign Kft.